top of page
MOVE ON, campagnebeeld.jpg

Regenerate in a Day

- Met focus & slagkracht verduurzamen 
- Verbind met gelijkgestemden & breng focus aan in je duurzaamheidsstrategie 

Blijf niet rennen, sta een stil 

Jij bent degene binnen het bedrijf die zaken op het gebied van duurzaamheid aanjaagt. Je bent de captain planet, chef duurzaamheid, de groene veranderaar. Dit doe je met veel inzet als idealist op de werkvloer

Er is geen tijd te verliezen toch? Al die bosbranden, afvalproblemen, biodiversiteit die achteruit gaat, we moeten door! Dus dat doe je, los van weerstand bij collega's, een manager die je niet meekrijgt of wat dan ook. Elke stap is er weer één en die vier je.

Maar van dat rennen word je best moe. En ren je eigenlijk wel de goede kant op? Moet je eigenlijk wel rennen?

Hoe zou het voor je zijn eens een dag je bezig te houden met:

 

 • Wat nodig is (updates over duurzaamheidswet- en regelgeving

 • Meer te weten te komen over hoe je regeneratie kunt toepassen in je bedrijf

 • Helder te hebben waar jullie staan als organisatie

 • Focus aan te brengen in waar je naartoe wilt

 • Te reflecteren op wat er nodig is bij jezelf als veranderaar om daar te komen

 

Je een dag onderdompelen met gelijkgestemden om te kijken waar je nu staat als organisatie, waar je in de komende periode op wilt focussen en wat jou persoonlijk rol hierin is.

Ik neem je een dag mee in de wereld van regeneratie, zowel binnen het bedrijf las in jezelf.

Groene bladeren

''Regenerative businesses focus on how business can work if it truly takes into account its two major stakeholders - the earth and the people that it draws energy from. 
Esha Chhabra, Working to restore

Blijf je toekomstbestendig?

Bedrijven, spullen & voedsel worden als vrij snel duurzaam genoemd. Wat wat is dan duurzaam? Vaak zie je dat de stempel duurzaam al snel wordt gedrukt op zaken die eigenlijk vooral een beetje minder slecht zijn, bijvoorbeeld door het gebruik van een ander materiaal, minder CO2-uitstoot in de productie en ga zo maar door. Maar is er voor het maken van het product of het telen van dat eten daadwerkelijk gekeken in de hele keten? 

De ecologische, sociale- en economische impact van de keten is belangrijk. Maar daar wordt vaak overheen gekeken. Er worden pleisters geplakt, maar er wordt niet gekeken hoe de keten fundamenteel anders kan worden ingericht. Er wordt gefocust om minder slecht, inplaats van het pad te bewandelen waarin wordt gewerkt aan regeneratie. 

''Regenerative businesses focus on how business can work if it truly takes into account its two major stakeholders - the earth and the people that it draws energy from.'' 

Esha Chhabra, Working to restore

 

Neem jouw organisatie onder de loep

 

Neem deze dag jouw organisatie onder de loep. We gaan kijken waar je slagkracht ligt, waar in de keten je als eerste aan de slag wilt gaan & we maken een plan hoe je daar de komende periode mee aan de slag gaat. 

Soms best eenzaam

Werken aan een transitie kan soms best eenzaam voelen. Je bent zelf super gemotiveerd, je weet dat het anders kan en probeert voortdurend paden te zoeken om dat in de praktijk te brengen. Als je dingen voor elkaar krijgt vier je een intern feestje!

Maar de weg er naartoe is soms best eenzaam. Want vaak ben je misschien wel de enige die het onderwerp duurzaamheid aankaart. En dat kan behoorlijk schuren soms, het alternatief vinden voor hoe jullie het altijd deden kost meer tijd, misschien zelfs meer geld. Het vergt meer voordenken, flexibiliteit én lobbykracht om het voor elkaar te krijgen. In jouw gedachten plopt misschien wel eens de gedachte op: ‘’Ze zullen wel denken, heb je die weer met duurzaamheid’’.

Hoe fijn zou het zijn om je eens onder te dompelen in een omgeving waar jij niet die ene bent, maar juist dezelfde ‘groene cape’ hebt als de rest. Een groep waar je motivatie om je in te zetten voor een mooiere wereld de normaalste zaak van de wereld is. Waar je juist op ideeën wordt gebracht door anderen en waar je je kunt herkennen in problemen waar de ander tegenaan loopt. Want als je ‘die ene’ bent, is herkenning soms zo’n opluchting. Nee, je bent écht niet de enige.

Lijkt het je fijn om aan te sluiten bij een enthousiaste groep wereldverbeteraars, captain planets en veranderaars, wees dan welkom bij de Regenerate Day. Waar je je een dag kunt onderdompelen in regeneratie, zowel bij jou intern als binnen jouw organisatie. 

 

 

 

Bij Regenerate snappen we precies waar je tegenaan loopt én gaan we je samen helpen met de oplossing.
 

Je maakt je zorgen. Je ziet beelden op het nieuws over vervuiling van het milieu, afname in biodiversiteit, sociale problemen hier in Nederland en de rest van de wereld.. Hier moeten we toch iets mee doen? Je hebt allemaal ideeën over hoe jullie ermee aan de slag kunnen, binnen de organisatie waar je werkt doen jullie ook echt al wel goede dingen. Maar je krijgt nog wel weerstand. Of collega's zeggen je te willen helpen, maar zodra het ze extra tijd kost lijkt het toch geen prioriteit meer te hebben. 

Dus stop je met trekken aan collega's die zich toch niet echt inzetten of houd je misschien steeds vaker je mond om onbegrip te vermijden. 

Je gaat minder hard lopen.

Je zet steeds minder stappen.

Jouw goede ideeën sneeuwen onder. 

Kortom, je stelt het uit.

Wat ga je uitstellen?

Dat jullie het bedrijf worden dat jullie zouden kunnen zijn. Een bedrijf die haar middelen gebruikt om het goed te doen voor de wereld. Die een voorbeeld is voor anderen en hun inspireert om mee te doen. Start a ripple, create a wave.

20211207-MR210184.jpg

Use your business as a force for good

Hoe zit het dagprogramma eruit?

 • Datum: maandag 30 oktober 2023 van 09.00 - 17.00 uur

 • Een kleine groep gelijkgestemden, maximaal 8 

 • Locatie: Bakkeveen (Friesland)

 • Begeleiders: Marriël Edzes & Hanneke van der Heijden 

 • Voor bedrijven die daadwerkelijk impact willen maken door duurzaam handelen te verankeren in het DNA van de organisatie

Anker 1

Herkenbaar?

 • Je wilt je eigenlijk meer inzetten voor een betere wereld voor de generaties na ons, het voelt alsof je niet voldoende doet en dat knaagt aan je.

 • Jullie zetten allerlei stappen binnen de organisatie, maar je wilt graag meer verdieping op het gebied van regeneratieve bedrijfsvoering en je omringen met gelijkgestemden.

 • Na het zoveelste nieuwsbericht over de hoeveelheid afval die we per persoon produceren, wil je nu echt aan de slag met circulariteit. Maar hoe dan? Je ziet door de bomen het bos niet meer. 

 • Je weet niet precies waar je nu staat als organisatie, je hebt misschien al wel de CO2-uitstoot in kaart gebracht, maar je hebt geen idee waar je grootste slagkracht ligt om te verduurzamen. Dat zijn de zonnepanelen toch? Nope.

 • Je hebt al allerlei maatregelen geïmplementeerd, maar sommige dingen werken niet zoals je had bedacht. Weerstand van collega's blijft een dingetje. 'Harry' blijft maar zeggen dat het écht niet anders kan, we hebben het altijd zo gedaan dus..

 • Je blijft het als bedrijf alleen maar een beetje minder slecht doen, maar verandert niets fundamenteels aan jullie bedrijfsvoering.

​Dus gebeurt er voor je gevoel te weinig, je zet wel stappen maar je wilt meer doen. Je wilt bouwen aan die samenleving die je voor ogen hebt. Je weet ook dat hier niet mee aan de slag gaan, je in de toekomst problemen oplevert: collega's met een 'groen hart' vinden dat ze te weinig actie zien wat betreft de ambitie die is uitgesproken, klanten lopen naar een duurzame concurrent, toekomstige collega's gaan liever aan het werk bij een bedrijf die wel bijdraagt aan de samenleving of je moet ‘ineens’ grote investeringen doen. 

 

Kortom, je kan het blijven doen zoals je altijd al deed, misschien lijkt het heel wat aan de buitenkant. Maar vanbinnen weet je dat er veel meer inzit en dat je het bedrijf en een duurzame toekomst wilt samenbrengen.

 

Deze dag helpt je daarbij

Dit gestructureerde programma helpt je ontdekken hoe je binnen jouw bedrijf met slagkracht kan verduurzamen, je kansen gaat zien om dit mee te nemen in je producten of diensten en je zo ook als mens bijdraagt aan mooiere wereld voor de volgende generaties. Zodat je iedere dag weer een stap in de goede richting zet.

Bos.JPG

Even voorstellen

Ik houd me het liefst bezig met hoe we de wereld beter kunnen achterlaten voor de volgende generaties. Dit doe ik niet alleen door bedrijven te helpen stappen te zetten op dit gebied, maar ook op mijn eigen boerderij. Op het platteland van Groningen ben ik een deel van de familieboerderij aan het omschakelen naar een biologisch akkerbouwbedrijf. Ik verdiep me in de regeneratieve landbouw en probeer steeds meer principes hiervan toe te passen. Mijn uitgangspunt is dat een gezonde bodem zorgt voor goed voedsel en dus gezondere mensen. Dat kan alleen als je het hele ecosysteem meeneemt.

 

Deze uitgangspunten van regeneratieve landbouw, breng ik ook graag in de praktijk binnen 'gewone' bedrijven. Want hoe tof is het als je niet alleen minder schade teweeg brengt, maar juist veel meer positieve impact maakt dan negatieve?

Anker 1
Groene bladeren

''Meeting the needs of all, within the planetary boundaries''
Kate Raworth, The Doughnut Economy

Aan het einde van deze dag

Groene bladeren

''A world where organizations flourish, ecosystems thrive and people become alive''
Giles Hutchins & Laura Storm, Regenerative Leadership

Sharon, Noorderpoort

''Marriël ging super professioneel en persoonlijk aan de slag met onze behoefte. Wat ik enorm waardevol vond is haar aanpak vooraf, het voor bespreken en maatwerk dat ze biedt, dit vind ik uniek! Naast het feit dat ze een wandelende encyclopedie is, is ze ook gewoon een fijn, enthousiast en mooi mens om mee te werken.''

Inhoud dagprogramma

Regeneratie in jouw organisatie

Ochtendprogramma

 • Regeneratief handelen: wat is het, waar wil je naartoe als organisatie (punt b) en waar sta je nu (punt a).

  • Marktontwikkelingen/ wet- en regelgeving / certificeringen:

   • We zoomen onder anderen in op de CSRD: dat zal een grote invloed hebben op het inkoopbeleid van grote organisaties én dus de rapportages die ze van jou als kleiner bedrijf zullen willen ontvangen. 

  • We gaan analyseren waar de grootste slagkracht ligt om te verduurzamen, wat zijn de categorieën die de grootste uitstoot veroorzaken of de meeste negatieve impact hebben? 

Middagprogramma

Jouw rol als veranderaar

Hanneke van der Heijden (o.a. strategisch adviseur voor Rotterdam Circulair) zal samen met je kijken naar jouw eigen rol als idealist op de werkvloer.

De kracht van de elementen in de praktijk gebracht.

 

Wat kan jij leren van vuur, water, aarde en lucht als idealist op de werkvloer? Een zelfonderzoek naar jouw persoonlijke balans, impact en ontwikkeling als duurzame veranderaar. Maak de balans op van jouw eigen energie als idealist op de werkvloer.

 

Hoe zit dit met het vuurtje diep in jou, is die soms te groot of ben je hem op momenten kwijt? Hoe ga je om met weerstand? Heb je vertrouwen dat ook tegenslag bijdraagt aan de verandering die je voor ogen hebt? Weet je wat je eerste stappen zijn, wat je vandaag te doen hebt? Zodat alles in het klein ook bijdraagt aan het groot. Durf je af en toe stil te staan en afstand te nemen en te overzien welke patronen bijdragen en welke je hebt te doorbreken?

 

De vier elementen zijn in deze workshop onze inspiratiebron. Aan de hand van verschillende werkvormen ontdek je de kracht van elk element en reflecteer je op wat dit element je kan brengen. Om je eigen energie in balans te brengen en daarmee jouw impact te vergroten. 

Na afloop heb je:

 • Meer inzicht in de unieke kracht van de vier elementen

 • Tijd genomen voor persoonlijke reflectie en groei

 • Jezelf en (indien in teamverband gevolgd) je teamgenoten beter leren kennen

 • Praktisch toepasbare handvatten om meer balans in je eigen energie te brengen 

Plan: we maken een concreet plan zodat je naar huis gaat en weet waar je de komende periode op gaat focussen.

Maar weet je, je bent niet de enige. Er zijn meer duurzame rebellen, groene doeners en captain planets. Samen zijn we met veel meer dan je denkt, ook al zijn we nu nog in de minderheid. Daarom is het zo fijn om je te omringen met deze andere changemakers.

Verbinden met mensen die hetzelfde zien en er actie op ondernemen. Mensen die jouw duurzame doelen niet alleen begrijpen, maar je ook helpen ze groter en beter te maken.

En ze vervolgens daadwerkelijk te behalen.

Alles op een rij

De kosten voor deze dag zijn €950 exclusief btw. 

Deze dag is inclusief:

 • Koffie/thee, lunch & lekkers

 • Werkbladen die je meer naar huis kunt nemen

 • De presentatie over wet- en regelgeving, CSRD

 • Datum: 28 september 2023 van 09.00 - 17.00 uur

 • Een kleine groep gelijkgestemden

 • Locatie: Bakkeveen (Friesland)

 • Begeleiders: Marriël Edzes & Hanneke van der Heijden 

Contact
bottom of page